Just nu finns tre hundar hos oss. Det är rottweilern Lizza -RLD F RLD N SPH I Strandsmedjans Lizza, och clumber spanieltikarna Cider -SE U(U)CH Sugar Loaf Wirral och Allis -RLD N LD Startklass SPH I Clurotts Amber Ale

Tre flickor

Lizza

Lizza är född hösten 2009. Vi har tävlat i bruksprov spår, lydnad och rallylydnad. Att resultaten uteblivit är för att hon har vissa problem med att hålla ihop. Energin bara bubblar över...
Hon är en mycket aktiv hund och det har inte blivit speciellt mycket lugnare med åren. Hon är egentligen inte någon bra spårhund, utan hade nog passat bättre som sökhund. Men att träna sök när man bor på en mindre ort är inte helt lätt.

Lizza älskar sin boll

Lizza är kastrerad sedan några år tillbaka då hon inte mådde bra av täta löp och skendräktigheter och hon har sedan dess blivit mer jämn i sitt humör, men vissa minus har blivit sämre.
Hon är en väldigt speciell hund, hon älskar sin familj, och har sedan inte behov av fler människor i sin omgivning, ja, det ska vara en och annan träningskompis då.

Cider

Cider är den absolut sötaste och godaste hund som tassat omkring här på jorden. Hon är otroligt charmig! Hon är också en otroligt duktig lydnadshund, en superapportör och oslagbar i spåret -När hon vill...
Ofta tar Ciders näsa över och då glömmer hon en del annat. Vi jobbar just nu på det, att komma på inkallning och vara uppmärksam på matten. Får vi till detta så ger vi oss nog ut på tävlingsbanan igen.

Hårt spår med Cider

Cider bor just nu med min dotter och bor på elevhem med en massa ungdomar. Ibland får hon följa med på lektionerna också (naturbruk, skog). Cider är en mycket vänlig hund, lite försiktig ibland i möte med människor hon inte känner, men det är något som blir bättre och bättre. Och jag är helt övertygad om att livet som tonårshund kommer få henne att växa en hel del!
Hon har fart ibland, men hennes nogrannhet gör att hon blir lite långsam. Hon är en enkel och behaglig hund.

Allis

Rally-Allis, mitt troll, min lilla monster-hund...
Allis är född hos mig och utmärkte sig tidigt genom att vara lite mer galen än kullsyskonen. Vi bestämde väldigt tidigt att hon skulle bli kvar.
Allis är en otroligt positiv hund med mycke fart. Hon älskar att arbeta och har ovanligt mycket "will to please" för rasen. Förstår hon vad jag menar så gör hon det jag vill!

Sitt/stanna är viktigt i jaktträningen

Allis älskar människor, hon är glad och påflugen, men är inte särskilt långvarig, det har hon inte tid med. Allt måste utforskas, hon är väldigt nyfiken och orädd av sig. Men, hon tycker inte om andra hundar.
Vi tränar det mesta, men fokus ligger på bruksprov och jakt, det är det som jag tycker är roligast.

Kontaktuppgifter

Hundarna!

© Marie Löfqvist