Om kenneln

 

Clurotts kennel

-uppfödning av clumber spaniel & rottweiler

 

Clurotts kennel

Clurotts kennel har en liten uppfödning av clumber spaniel och rottweiler.

 

Just nu finns 3 stycken clumber spanieltikar i hustet och 1 rottweilertik.

 

Precis som de flesta andra vill jag ha en frisk och sund hund med god mentalitet hos mina hundar och de hundar som föds här. Den lilla skillnaden som möjligen finns är att jag dessutom vill ha hundar att arbeta med.

 

Alla hundar röntgas strax efter 1 år, de genomför MH eller BPH och de startas på någon form av arbetsprov. Det kan vara rallylydnad, lydnad, bruksprov, viltspår eller jaktprov. Jag ställer inte samma krav på valpköpare, men blir väldigt glad om de vill testa!

 

Alla hundar ställs ut någon gång.

 

Valp/kennelträffar kommer att anordnas med möjlighet att göra BPH för clumparna (om rasklubben väljer att prioritera BPH före MH) och lite provapå aktiviteter.

 

Just nu finns följande avelstikar:

TJH(FM) SE U(U)CH RLD N RLD F LP I Merrows Colosseum (MH, HD-A ED-0, öga-ua )

Sugar Loaf Wirral (MH, HD-A ED-0, R-cert på utställning, 0-pris lydnadsklass 1)

 

På tillväxt:

Clurotts Amber Ale (HP BIR och BIS-3 x 2 på valputställning)

 

Inga rottweilertikar till avel

Lilla jag...

Jag har alltid haft ett stort intresse för hundar. Så fort jag lärt mig läsa var det faktaböcker och annat läsbart om och med hundar som gällde. (lite senare även häst). Att första kullen dröjde ända till 2015 är det nog många som häpnats över då även arv och de genetiska vägarna är väldigt intressant!

 

Jag kan ju skvallra att jag gjort några tappra försök tidigare, men misslyckats.

 

Jag är uppväxt med jakthundar, den förste var en gråhund och sedan blev det jämthund och det är de senare om fångat mig helt och fullt! Sen är det klart... jag plågade mosters golden retriver med promenader... farmor och farfars jämthund blev hopp-hund... osv.

 

Den första "egna" hunden skaffade jag och sambon 1994, en border collie. Svärföräldrarna hade får och jag/vi var trött på att springa efter fåren själva. Han blev dock inte den vallhund som vi tänkt.

 

2000 skaffade jag min första rottweiler och jag var fast! En helt underbar hund. Snygg och otroligt arbetsvillig. Vi tog oss till lydnadsklass 3 och blev GK i elitklass spår. Hon fick också 2 cert på utställning. 2004 kom nummer två efter mer än ett års väntan.

 

Sedan kom clumber spaniel ett, sonens hund, in i mitt liv och tog med sina stora tassar en stor del av mitt hjärta. Hon följdes sedan av rottis nummer 3 och nu sist 2 spaniels.

 

Jag är förutom hund och hundträning, väldigt intresserad av jakt (älg, småvilt...), fotografering, och tycker om att ligga tillbakalutad med en god bok (och när skulle jag ha tid med det??). Jag önskar jag kunde åka skidor ...

 

2005 utbildade jag mig till tävlingsledare för lydnad och bruks inom SBK

2007 utbildade jag mig till allmänlydnadsinstruktör SBK

2009 rallylydnadsinstruktör (hundens hus)

2010 Canis klickertränarkurs (GK teori och praktik)

2013 SSRK diplomerad instruktör

2014 certifierad tävlingslydnad och brukslydnadsinstruktör SBK

2014 PHI, patrullhundsinstruktör Marma

2015 testledare BPH

 

 

 

 

Kontakt

 

Marie Löfqvist

0680-32026

070-534 85 07

marie197@live.se

 

 

Nyheter

 

2016 / 01 / 06

 

Testar ny uppbyggnad av hemsida

Har tidigare kodat mina egna sidor. Tidsbrist har gjort att jag inte uppdaterat som jag borde. Nu testar jag en färdig mall för att se om jag kan bli duktigare!

Senaste nytt finns dock alltid i min träningsblogg/valpkullsblogg.

 

2015 / 10/ 31

 

Debut i lydnadsklass 1 för Bira och mig tillsammans!

Bira är startad tidigare, jag är startad tidigare... Nu gjorde vi en typ av debut tillsammans och det var lysande!! 171p och ett förstapris och andraplacering. Det var få saker som vi behöver förbättre. Superkul!!

 

2015 / 10 / 17-18

 

Rallylydnad i Sollefteå

Lizza hade 2 starter i avanceradklass och målet för dagen var att jag inte skulle dras med i hennes stress. Målet uppnått och genast kändes det som vi kommer någonstans... 33 och 44p på starterna :-D.

 

Bira hade under helgen 4 starter i fortsättningsklass (debut) och stjärnan glänser! 100p, 61, 87 och 96 poäng. RLD F!