Rottweiler

 

Clurotts kennel

-uppfödning av clumber spaniel & rottweiler

 

Kontakt

 

Marie Löfqvist

0680-32026

070-534 85 07

marie197@live.se

 

 

Nyheter

 

2016 / 01 / 06

 

Testar ny uppbyggnad av hemsida

Har tidigare kodat mina egna sidor. Tidsbrist har gjort att jag inte uppdaterat som jag borde. Nu testar jag en färdig mall för att se om jag kan bli duktigare!

Senaste nytt finns dock alltid i min träningsblogg/valpkullsblogg.

 

2015 / 10/ 31

 

Debut i lydnadsklass 1 för Bira och mig tillsammans!

Bira är startad tidigare, jag är startad tidigare... Nu gjorde vi en typ av debut tillsammans och det var lysande!! 171p och ett förstapris och andraplacering. Det var få saker som vi behöver förbättre. Superkul!!

 

2015 / 10 / 17-18

 

Rallylydnad i Sollefteå

Lizza hade 2 starter i avanceradklass och målet för dagen var att jag inte skulle dras med i hennes stress. Målet uppnått och genast kändes det som vi kommer någonstans... 33 och 44p på starterna :-D.

 

Bira hade under helgen 4 starter i fortsättningsklass (debut) och stjärnan glänser! 100p, 61, 87 och 96 poäng. RLD F!

 

Rottweiler

Rottweilern är en medelstor till stor kraftfull hund. Den ska vara kraftfull utan att vara klumpig. Den ska välpropotionerlig, kompakt och kraftfull och ge intrycket styrka, rörlighet och uthållighet.

 

Rottweilern är i sin natur vänlig och godmodig. Den är barnvänlig, mycket tillgiven, följsam, lydig och arbetsvillig (Hur kan man i rasstandarden skriva att en hund är lydig???) Den är självsäker, nervfast och oförskräckt och den reagerar med stor uppmärksamhet på omgivningen.

 

Hanhundar ska vara 61-68 cm höga och vikten ligger på ca 50kg.

Tikarna ska vara 56-63 cm höga oc vikten ligger på ca 42kg

 

Rottweilern har inte bara goda rykten och ingen rök utan eld brukar man säga. Rottweilern kräver en fast hand och tydliga gränser. Detta betyder dock inte att man måsta vara hårdhänt med sin hund. Man ska dock vara bestämd och ha tydliga gränser.

Det är en ras som kräver både fysisk och mental aktivitet för att må bra och mår den bra blir det färre problem. Var noga när ni väljer valp! Se till att föräldrarna är trevliga och inte har onödiga rädslor. Köp inte en rottweiler för att det är en häftig hund. Det finns inte ett enda hårstrå som är häftigt hos dem, som oaktiverade är de bara jobbiga...

 

Den första rottweilern satte sina tassar i vårt hus 2000 ("Tanija" Noddies Cruella Best In Black). Hon var den som fick mig att inse att rottweilern var rasen för mig. Hon hade en otrolig av- och påknapp och ställde upp i allt som jag bad henne om. Vi hade till en början lite problem på lydnadsplanen, hon hade svårt att lösa att jag blev nervös, och sedan när vi lärt oss att hantera det fungerade det bra om lydnaden inte låg först (alt att det bara var lydnad) då det lätt bubblade över :-).

Min älskade Tanija (2000-2012) fick LP II, SE VCH, GK elitklass spår, uppfl högreklass sök, 2 cert på utställning. Och under alla våra spårtävlingar var det inte en tävling där vi inte kom runt spåret och slutpinnen var alltid med! Vilken hund...

Son nummer två kom Siri (Deminas Siri, 2004-2016) och hon var lite Tanijas motsats. Lite svårare att få kontakt med, klumpig och inte så mycket raket. Siri var dock en otroligt snäll hund som älskade allt och alla! Vi fick LP1, GK anlagsprov viltspår och GK högreklass spår innan hon blev sjukpensionär.

 

Tanija fick tyvärr inga valpar hos mig, men hade 2 kullar hos uppfödaren, kennel Noddies.

Siri hade bettfel och gick därför inte i avel.

 

I huset finns just nu en rottweilertik och hon kommer inte att gå i avel då jag inte tycker hon är tillräckligt bra mentalt..

 

Tanken är att det runt 2018-19 kan komma en ny rottweiler till huset.

.