Clumber spaniel

 

Clurotts kennel

-uppfödning av clumber spaniel & rottweiler

 

Clumber spaniel

Clumber spanieln är den tyngsta av spanielraserna, men den är ändå en typisk spaniel. Glad, följsam, lättlärd och intelligent.

Clumbern är ingen flegmatisk hund (vilket den ofa beskrivs som) utan en sportig och aktiv hund. Och hittar inte du på aktiviteter så är den ganska duktig på att göra det själv...

Den är envis och stark och kräver därför detsamma av dig.

 

Clumbern mognar långsamt och blir en stor och tung hund och kräver därför lite extra under uppväxten. En extra tanke vid utfodring, motion och hårda lekar.

 

Pälsvården är ganska enkel. Vardagstrimningen kan alla lära sig och får man lite vägledning så är utställningstrimningen inte så komplicerad. Var dock noga med att träna hantering i olika former och i stor mängd under uppväxten, då kommer trimningen att gå lätt!

 

Clumbern är idag främst sällskapshund, men underskatta inte jaktlusten! Den är fortfarande en kapabel jakthund och vill du kunna ha din hund lös som vuxen så gäller det att träna inkallning och stoppsignaler medan hunden är liten. Man kan aldrig träna detta för mycket!

 

Storleken på clumbern anges i vikt och har nyligen blivit korrigerad nedåt. Det gör att det fortfarande är vanligt med hundar som översiger detta. Hanhund 29,5-34kg, tik 25-29,5kg.

 

Clumber spanieln är med på SKKs SRD-lista. Här ska man hålla extra koll på ögonen! Samtidigt ska man komma ihåg att clumbern är en liten ras som behöver fler individer i aveln. En smal balansgång och skynda långsamt.

RLD N RLD F LP I TJH (FM) SE U(U)CH

Merrows Colloseum "Bira"

HD-A ED-UA öga-UA

MH

 

1:a pris viltspår öppenklass

1:a pris lydnadsklass 2

GK resulat avancerad klass rallylydnad

 

 

Den första spanieln i huset. Hon kom inknallande våren 2009 med sina stora tassar och långa öron och tog mitt hjärta med storm! Hon var sonens egna hund och han tränade henne och kämpade på, en inte helt lätt uppgift... Idag är hon en otroligt följsam och lätt hund, även om hon fortfranade hittar på rackartyg och snor allt hon kommer åt. Idag är hon mest min hund och har ännu inte hittat på så mycke rackartyg ute på lydnadsplanen med mig...

Bira är klippan och stjärnan i mitt liv. Man kan alltid lita på Bira... Orädd, nyfiken, stabil och gör sitt bästa.

 

Drömmen är att starta henne på jaktprov, tyvärr tycker hon det är jobbigt att kliva i vattnet, men vi jobbar på det då hon älskar vatten bara hon kommer i. Vattenprov är nödvändigt för att starta på jaktprov.

Hon ser apportering som en av huvuduppgifterna i livet och får hon bara apportera så är allt bra.

 

 

Sugar Loaf Wirral "Cider"

HD-A ED-UA

MH

CERT + CACIB på utställning

 

Cider köptes in då Bira gick tom gång på gång och det blev lite mer oplanerat.

Cider är verkligen söt som Cider. Hon har inte samma arbetsmotor som Bira och är lite svårare att nå fram till. Det kan säkert vara en träningsfråga och ingenting är omöjligt ;-). Cider är startad i lydnadsklass 1, fick inget pris, men vi startade och fick ett kvitto på var vi står. Cider är väldigt följsam och väldigt duktig lydnadshund, då hon inte försvinner i sin egen bubbla.

 

Under 2016 hoppas jag kunna starta henne i lydnad klass 1, med bättre resultat, appellklass spår, anlagsprov viltspår och kanske på ett vattenprov. Kanske blir det också hon som kommer att bli min nästa tjänstehund i hemvärnet...

 

Planen är att hon ska få sin första valpkull under 2017.

 

Clurotts Amber Ale "Allis"

HD-A ED-UA

MH

 

Allis är från Biras första kull. Min tanke var att spara en extriört bra tik, med sunda ögon och... Allis blev vald tidigt, kanske medan vi fortfarande inte trodde hon skulle överleva... sen velade vi med "Tyra", hon var ju bättre, men Allis charm blev avgörande och det faktum att hon var/är otroligt aktiv och arbetsvillig. Passar perfekt hos mig! Extriört är Allis inte den bästa i kullen, men jag gjorde helt klart rätt val!

 

Allis är mycket sammarbetsvillig och är än så länge väldigt lyhörd. Hon är väldigt glad och social, men sätter ändå mig högst på listan!

 

Under 2016 kommer Allis förhoppningsvis starta appellklass spår och lydnadsklass 1, kanske ett vattenprov, B-prov för spaniels och anlagsprov i viltspår. Vi får se vad vi hinner och är mogna för!

Kontakt

 

Marie Löfqvist

0680-32026

070-534 85 07

marie197@live.se

 

 

Nyheter

 

2016 / 01 / 06

 

Testar ny uppbyggnad av hemsida

Har tidigare kodat mina egna sidor. Tidsbrist har gjort att jag inte uppdaterat som jag borde. Nu testar jag en färdig mall för att se om jag kan bli duktigare!

Senaste nytt finns dock alltid i min träningsblogg/valpkullsblogg.

 

2015 / 10/ 31

 

Debut i lydnadsklass 1 för Bira och mig tillsammans!

Bira är startad tidigare, jag är startad tidigare... Nu gjorde vi en typ av debut tillsammans och det var lysande!! 171p och ett förstapris och andraplacering. Det var få saker som vi behöver förbättre. Superkul!!

 

2015 / 10 / 17-18

 

Rallylydnad i Sollefteå

Lizza hade 2 starter i avanceradklass och målet för dagen var att jag inte skulle dras med i hennes stress. Målet uppnått och genast kändes det som vi kommer någonstans... 33 och 44p på starterna :-D.

 

Bira hade under helgen 4 starter i fortsättningsklass (debut) och stjärnan glänser! 100p, 61, 87 och 96 poäng. RLD F!